O NAMA

Ovaj sajt ima edukativni, istraživački i komercijalni cilj. Naše postojanje ima za cilj isključivo edukaciju i upoznavanje sa prirodnim lekovitim blagom. Takođe je jedan od ciljeva je širenje kulture za formiranje društava i udruženja iz oblasti ekologije, zdrave hrane i korišćenja prirodnih resursa za lečenje, jačanje i očuvanje zdravlja.

Sva iskustva i saveti iz oblasti prirodnih resursa kao što su: lekovite biljke, lekovite gljive, šumski divlji plodovi, kao i njihova primena i prerada (sušenje, flaširanje, mariniranje spravljanje tinktura i melema i sl.) prvestveno primenjujemo tradicionalni način i koristimo i nove savremene metode.

Geografsko poreklo svih plodova iz prirode koje mi posedujemo i ubiramo, su sa netaknutih, čistih i divljih predela Nacionalnog parka Đerdap. Negovanje tradicionalnih receptura uz istovremeno negovanje kulture očuvanja ovih blagodeti našeg područija, je osnovni zadatak i cilj našeg rada i postojanja.

LEK IZ PRIRODE - TIM

“Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo nasledili od svojih dedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka.”